Montagetechniek

Als system integrator van Bosch Rexroth kunnen we met het aluminium systeemprofiel programma elke mogelijke constructie voor u realiseren. Onderstaande is een selectie om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Mocht u graag uw eigen specifieke design door ons laten bouwen dan horen we dat ook graag van u. Indien u zelf het ontwerp wilt assembleren kunnen wij ook alle artikelen los aanbieden. Klik hier voor ons producten.

Werkplekken

Ergonomische werkplekken ten behoeve van assemblagelijnen en assemblagetafels verzekeren u van de beste condities om effectief en kwalitatief te kunnen werken. Werkplekken zijn verkrijgbaar in een standaard- of klantspecifieke uitvoering, al dan niet in hoogte verstelbaar. Ook ESD uitvoeringen zijn mogelijk.

Rimas ontwerpt en bouwt klantspecificatie werkplekken en inrichtingen voor u, van eenvoudige tafels en materiaalwagens tot complexe fixtures voor o.a. de automotive-, semiconductor-, assemblage- en andere industrieën. Vanzelfsprekend komt Rimas graag bij u langs om de ideeën over werkplekinrichting, (LEAN-) assemblagelijnen en workflow met u te bespreken.

Afschermingen

Standaard of klant specifieke afschermingen. Van standaard Bosch Rexroth ECO-safe afschermingen tot en met compleet gemaakte machine afschermingen, Rimas adviseert en ondersteunt u bij het vinden van de juiste oplossing.

Karren en opnames

Karren en opnames voor het opbergen of verplaatsen van al uw producten en of gereedschappen. Dit kunnen hoog nauwkeurige positioneringsmallen zijn, de toevoer van uw grijpvoorraad etc. Wij hebben een grote database aan bestaande oplossingen die we graag met u delen of maken maatwerk voor uw situatie.

Transportsystemen

De oplossingen die Rimas levert kenmerken zich door een integrale aanpak van de oplossing, waarbij vaak processen aan elkaar gekoppeld worden. Transport tussen de processen is daar een elementair onderdeel in. Rimas zet verschillende oplossingen in:

  • Transfersystemen van Bosch Rexroth, de zogeheten TS systemen. Deze modulaire transportsystemen, waarbij producten op een productdrager worden getransporteerd, leent zich bij uitstek voor veel assemblagevraagstukken. Door de gestandaardiseerde modules kan een groot scala aan oplossingen snel en robuust worden geconfigureerd.
  • Kunststof ketting systemen van Bosch Rexroth, het Varioflow systeem, is een tweede modulaire oplossing die zijn inzet vindt in diverse oplossingen, zoals verpakkingsvraagstukken in de food en non-food sector bijvoorbeeld. Er zijn ook goede mogelijkheden om met speciale productdragers processen aan elkaar te verbinden
  • Rimas heeft een eigen transportsysteem speciaal ontwikkeld voor solar –en glasapplicaties. Dit meersporig transportsysteem is project specifiek en kenmerkt zich door zijn robuustheid en geschiktheid voor het transporteren van grote vlakke producten.
  • Voor andere transporttoepassingen waarbij het product rechtstreeks op het transportmedium wordt verplaatst (mattop conveying, vlakke band transporteurs, rollenbanen) werken we met diverse partnersystemen die voldoen aan de kwaliteit die klanten van ons mogen verwachten.