Industrie 4.0

Rimas levert verschillende oplossingen om uw werk/productieomgeving “slimmer” te maken. Wat wij hier concreet onder verstaan is het toevoegen van mogelijkheden om: handelingen te loggen of te begeleiden, werkzaamheden over te nemen door automatisering en dit alles om kwaliteit waar te borgen en output te vergroten.

Slimme werkplek - Arkite

Rimas levert op maat gemaakte werkplekken/cellen die naar keuze “slim” gemaakt kunnen worden. Hiervoor werken we samen met de firma Arkite. Deze oplossing stelt de gebruiker in staat om zijn werk te laten begeleiden en controleren. Een camera registreert wat er binnen zijn bereik gebeurd en een projector kan instructies/voorbeelden teruggeven aan een operator. Toepassingen hiervan zijn legio:

  • Controleren dat de juiste onderdelen gepickt worden;
  • Controleren dat een product op de juiste wijze geassembleerd/opgeborgen wordt;
  • Begeleiden/opleiden van een operator;
  • Etc.

 

Cobots

Een cobot is een Collaboratieve Robot. Dat betekent dat deze slimme robot naast en met mensen kan werken. Cobots hebben ingebouwde veiligheidsmaatregelen, zoals een veiligheidsstop en instelbare veilgheidslimieten. Deze robotarmen kan je met de hand tegenhouden.

Verder zijn cobots vaak klein en kunnen voor verschillende oplossingen gebruikt worden waar een traditionele robot niet geschikt is. hiernaast zijn ze ook gemakkelijk te programmeren, waardoor ze snel aangepast kunnen worden. Hiermee kan een investering langer meegaan.

Rimas bouwt lijnen/werkplekken/cellen waarin cobots verwerkt worden om uw productie te optimaliseren.

Big-data

Het verzamelen en analyseren van data is de sleutel tot continue verbetering van een productie locatie. Onze systemen kunnen uitgerust worden met een veelvoud aan sensoriek. Deze sensoriek, maar ook de eerder genoemde slimme werkplekken/cobots, kunnen een veelvoud van data voorzien aan een bovenliggend systeem. Samen met u bouwen wij een data-base/dashboard waarmee u constant inzicht houdt en de mogelijkheden krijgt om uw productie te optimaliseren.