News

Rimas bouwt nieuwe flexibele Productielijn voor FOCUS-ON in Dordrecht

Rimas bouwde een gloednieuwe Takt Gestuurde Productielijn voor FOCUS-ON in Dordrecht. FOCUS-ON, opgericht door KROHNE en SAMSON ontwikkelden een nieuwe, intelligente process node voor de proces industrie. De nieuwe productielijn van Rimas wordt ingezet voor de eerste generatie process nodes.

Betaalbare, flexibele productielijn voor de introductiefase

De FOCUS-1 is een process node met geïntegreerd functies voor het meten en regelen van vloeistoffen in de procesindustrie.  Bedrijven besparen op onderhoud, storingen en stilstand tijd. De vraag naar het nieuwe product zal waarschijnlijk snel stijgen. Ook komen er nieuwe varianten en types van het product. FOCUS-ON wilde daarom eerst investeren in een betaalbare, flexibele assemblagelijn die gemakkelijk aan te passen, uit te breiden en gedeeltelijk her te gebruiken is.

 

Productcarrier en werkstations van Rimas vormen de basis

Rimas kreeg de opdracht om onderdelen voor een flexibele en pragmatische productielijn te bouwen. Rimas ontwierp en bouwde de werkstations  en de productcarriers voor de assemblage lijn. Op de productcarrier kunnen verschillende types van het product stevig worden vastgeklemd en gekanteld. Daardoor zijn alle zijdes van het product perfect bereikbaar tijdens de montage.

10 werkstations voor Stap-voor-Stap Montage

De productcarrier rijdt manueel langs de 10 werkstations. Daar vindt steeds binnen een vastgestelde tijd, het testen, de kalibratie en montage plaats. Elk werkstation bevat een ergonomische werktafel met daarop precies het juiste gereedschap en onderdelen op de juiste plek. Elk werkstation heeft een eigen beeldscherm voor de instructie van elke montagestap.  De 10 werkstations met instructieschermen zorgen ervoor dat er snel en efficiënt gewerkt wordt met nauwelijks fouten.

Productcarrier en werkstations van Rimas voormen de basis van de nieuwe flexibele productielijn bij FOCUS-ON.

Uitgekiend Track and Trace Systeem

Een uitgekiend track and trace systeem registreert per product essentiële data zoals takttijden, re-work en kwaliteitsissues. Voor elk product wordt een digitaal document gemaakt. Het track en trace systeem stelt FOCUS-ON in staat om het productieproces te optimaliseren en een digitaal dossier van ieder product te produceren.

Flexibiliteit en hergebruik door gebruik van aluminium profielen

Rimas gebruikte de Bosch Rexroth montagetechniek waarvan ze officieel partner is. Bosch Rexroth leent zich uitstekend voor flexibele productielijnen,  werktafels en productielijnen omdat ze steeds weer aan te passen en uit te breiden zijn. Onderdelen uit het productieproces bouwt FOCUS-ON zelf met de Bosch Rexroth aluminium profielen en onderdelen die ze bij Rimas bestelt.